6 minutter til rummet

Det lille sekund – af Stig Seberg. Illustration ArtbyJuul.dk

6 minutter til rummet

I morges så jeg Andreas Mogensen lette og sætte kurs mod rummet.
6 minutter efter var han der og nu fortsætter turen i banen rundt om jorden indtil han til sidst kobles sammen med den russiske rumstation ISS. Og så var det at jeg tænkte ”Hvad kan man bruge dette til?”.

Hvis vi har det rette team, de rette omgivelser, tilpas med ressourcer og letter på det rette tidspunkt, ja så kan vi nå ganske langt på kort tid.
Man kan jo spørge sig selv; ”Hvordan går det hos mig?” Er jeg i rette omgivelser? Har jeg de rette ressourcer? Er jeg på ”sporet”?

Raketten lettede kl. 6.37, for så er jorden drejet præcist, så Kasakhstan ligger lige under rumstationen. Det er da smart tænkt! Og da raketter skal flyve i en lige linje så langt som muligt for at spare brændstof er det da genialt at man har regnet det så præcist ud. Timing og planer er åbenbart vigtige for at noget skal lykkes
– ja, og så at man gennemfører dem til punkt og prikke.

Andreas og de 2 øvrige astronauter checkede alle mulige ting igennem i minutterne før take-off. Og selv om der er tale om en raket fra 60’erne, så klarede den det da godt. Okey der har været udskiftninger hist og her og opdateringer af isenkram, men raketten er den samme. Kan vi bruge dette til noget? Gamle virksomheder skal måske ”blot” have et par opfriskninger hist og her, så kan vi kan nå nye højder. Og vi mennesker skal måske lige have opdateret soft- og hardware af og til. Så hvad skal mon checkes igennem for at du eller din virksomhed er klar? Ja, hvis målet er så konkret som ISS rumstationen så kender man procedurerne, for man har gjort det før.

Men hvad er målet egentlig for dig eller din virksomhed?
Det er jo ikke altid så lysende klart for alle. Men imponerende at sidde som tilskuer og opleve, hvad der skal til for at man når sine drømme. Hvad der giver mening for Andreas og for rumforskningen. At give sit bidrag til verden. Og os her nede på jorden kan vel tænke over, hvad der giver mening i vores hverdag. For selv om man kan føle sig ganske lille, når man har set en raket lette og nå til det ydre rum på 6 minutter, så er jeg overbevist om at vi hver især har mulighed for at sætte vores lille aftryk på jorden.

Så hvad er værdifuldt for dig? For din familie? For din virksomhed? For dine kolleger? – hvad giver mening at gøre lige nu? Nogle gange er det nok meget godt at vi kan checke vores procedurer igennem blot for at sikre at vi har styr på det hele. Og når vi så er kommet i kredsløb, så gør som Andreas og de 2 andre – sørg for at få lidt hvile, hvis du kan, så du har energi og kræfter til de næste runder. Man kan nå langt på 6 minutter, så man skulle tro at vi bør fastholde vores effektivitet og at det var tidsspille at slappe af – tiden går jo! Men mon ikke der er tænkt grundigt over tingene?

Vi mennesker har behov for at tanke op undervejs uanset om vi er på vej til rummet eller midt i vores arbejdsdag her på jorden. Så uanset stor eller lille – uanset rummet eller bare her på jorden, så tror jeg at det er tid til at sidde og stirre lidt ud i luften og mærke at selv om jeg ikke blev astronaut, så er jeg et menneske med meninger og følelser – og som vil lave mit mikroskopiske aftryk på den ene eller anden måde.

God rejse til dig som læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *