Børnehaveklasseforeningen

Børnehaveklasseforeningen har i marts 2014 afholdt Skolestartskonference på Hotel Storebælt i Nyborg med 135 børnehaveklasseledere.

Vi havde blandt andet en workshop med Stig Seberg: “Tag vare på dig selv, så du kan tage vare på andre”.

Selve kursusstedet rummede masser af mindfulness, som blev forstærket i konferencelokalet, hvor vi mødte Stig Seberg som havde skabt et rum der var fyldt med ro, stemning og meget for sanserne.

 

I de tre timer workshoppen varede kom vi igennem forskellige øvelser:

Lad tankerne hvile lidt – vi har brug for at få ro og lade op.

Hvorfor skal jeg tage vare på mig selv – vi har mange bolde i luften i vores hverdag.

Nærvær og bevidsthed – Klarhed, ro, fokus og nærvær 

Det personlige værktøj – nærvær i arbejdslivet, privatlivet

Indflydelse – Accepter det du ikke kan ændre og ha fokus på det du kan påvirke

Vi lyttede til en af Stig Sebergs historier og mærkede, hvordan roen sænkede sig.

Jeg havde sidste forår i forbindelse med vores indskolingsemne om sundhed og trivsel, brugt Stig Sebergs historie om Skolekridtet Steen.

Jeg havde en gruppe elever, der havde lavet forskellige aktiviteter og skulle slutte med at lytte til Stig Sebergs historie om Skolekridtet Steen. De lå under nogle træer, hvor de fik et uddrag og tæppe. De hørte kun en del af historien som varede i ca 4 minutter. Det var helt fantastisk at sidde og iagttage disse elever, som lidt efter lidt faldt helt til ro og puttede sig på deres liggeunderlag og tæppe og fik ro på kroppen. Da historien sluttede efter de 4 minutter var der helt stille i ca. et minut inden de første begyndte at røre på sig ved at sige “Er historien allerede slut?” – en fantastisk oplevelse.

Jeg er sikker på, at mange af de andre deltagere på Skolestartskonferencen havde den sammen oplevelse som eleverne der lå under træerne 🙂

Pia Jessen

Formand for Børnehaveklasseforeningen